smulizzle?
Smulpaj by Steph-e and Math-e
400-500g jordgubbar
½ dl socker
någon matsked potatismjöl
3 dl mjöl
1 dl socker
100g margarin
½ dl oboy/chokladpudding eller dylikt (endast pulvret)
en släng sirap.
Sätt ugnen på 225*C.
Lägg de frusna bären i en osmord form, strö över potatismjölet och sedan sockret i jämna lager. Låt sedan ligga medan du:
Blanda mjöl, socker och cholkadpulvret i en skål. Häll sedan i sirapen och börja lägga i margarinet i små bitar. Blanda alltsammans med händerna och se till så att det inte finns några smörklumpar kvar när du är klar.
Häll sedan ut skålens innehåll över bären jämnt och låt den stå i ugnen i 20 minuter.
Serveras efter att ha svalnat i någon minut, gärna med vispgrädde eller marsansås.
400-500g jordgubbar
½ dl socker
någon matsked potatismjöl
3 dl mjöl
1 dl socker
100g margarin
½ dl oboy/chokladpudding eller dylikt (endast pulvret)
en släng sirap.
Sätt ugnen på 225*C.
Lägg de frusna bären i en osmord form, strö över potatismjölet och sedan sockret i jämna lager. Låt sedan ligga medan du:
Blanda mjöl, socker och cholkadpulvret i en skål. Häll sedan i sirapen och börja lägga i margarinet i små bitar. Blanda alltsammans med händerna och se till så att det inte finns några smörklumpar kvar när du är klar.
Häll sedan ut skålens innehåll över bären jämnt och låt den stå i ugnen i 20 minuter.
Serveras efter att ha svalnat i någon minut, gärna med vispgrädde eller marsansås.
Kommentarer
Postat av: steph
MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMMS!
Trackback